Održana radionica „Da li je lobiranje u Republici Srbiji počelo?“

Lobiranje 01.06.2022.

Agencija za sprečavanje korupcije je u sredu, 01.06.2022. godine u prostorijama Palate Srbije organizovala Radionicu pod nazivom „Da li je lobiranje u Republici Srbiji počelo?Cilj održavanja prve radionice na temu lobiranja u 2022. godini je bio razmena rezultata, iskustava i izazova svih učesnika u aktivnosti lobiranja tokom primene Zakona o lobiranju, a naročito privrednih subjekata i udruženja, kao potencijalnih neregistrovanih lobista, ali i korisnika lobiranja.

Na poziv Agencije, radionici su prisustvovali lobisti, javni funkcioneri, predstavnici Privrednih komora Srbije i Vojvodine, kao i Američke privredne komore, predstavnici NALEDA, Unije poslodavaca Srbije i Unije poslovnih žena Srbije.

U uvodnoj reči, Verka Atanasković, pomoćnica direktora Agencije u Sektoru za sukob interesa i pitanja lobiranja predstavila je dosadašnje rezultate rada Agencije u primeni Zakona o lobiranju, i tom prilikom istakla značaj sprovođenja lobiranja kao legitimne legalne aktivnosti.

Učesnici radionice su iskazali zadovoljstvo zbog organizovanja ovog vida sastanka i  prilike da na jednom mestu međusobno, i u saradnji sa Agencijom, razmene iskustva i istaknu ideje za dalje korake u primeni Zakona o lobiranju.