Učešće predstavnice Sektora za medije i civilno društvo u radnoj grupi za izradu Akcionog plana za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva za pe

Civilno društvo 11.03.2022.

Predstavnica Sektora za saradnju sa medijima i civilnim društvom Agencije za sprečavanje korupcije Đurđica Sučević učestvuje, u svojstvu člana posebne radne grupe, na konsultacijama i sastancima u vezi sa izradom Akcionog plana za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Republici Srbiji za period od 2022-2023. godine. Nosilac ovih aktivnosti je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a radnu grupu čine predstavnici državnih organa i organizacija civilnog društva. Većina članova ove radne grupe je tokom prošle godine učestovala u izradi ove Strategije, koju je početkom ove godine usvojila Vlada Republike Srbije.

Prvi sastanak posebne radne grupe održan je u petak 11. marta 2022. godine s početkom u 11.00 časova u Palati Srbija. Na sastanku su članovi radne grupe izneli primedbe i predloge na prvi nacrt Akcionog plana, te su se dogovorili da se svi predlozi dostave i u pisanom obliku nosiocu aktivnosti.

Po usvajanju primedbi i predloga novi nacrt Akcionog plana za period 2022-2023. će biti distribuiran svim članova na mišljenje, a potom će se staviti i na konsultacije i javnu raspravu.Rok za izradu Akcionog plana se bliži kraju (početkom aprila), pa je dogovoreno da se ubrzaju aktivnosti, radi uspešne realizacije istog.