Представници Aгенције на годишњем заседању ОЕБС

AСК 19.10.2021.

Директор Aгенције за спречавање корупције Драган Сикимић и помоћница директора за спољне послове и стратешки развој Ивана Цветковић учествовали су на Имплементационом састанку економско-еколошке димензије Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОЕБС), у оквиру овогодишњег председавања Шведске.
Састанак је био посвећен унапређењу доброг управљања, транспарентности и одговорности, као предуслова економског раста и одрживог развоја; улози приватног сектора, цивилног друштва и медија у спречавању и борби против корупције, као и промовисању потпуног и једнаког учешћа жена у креирању и спровођењу антикорупцијских активности.
Директор Сикимић представио је механизме за увођење родне перспективе у рад Aгенције, који су развијени у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији.
У уводном излагању учесницима су се обратили Пер Олсон Фрид, министар за међународну развојну сарадњу Шведске; Меги Фино, заменица министра за европске и спољне послове Aлбаније; амбасадор Игли Хасани, координатор Економско-еколошке димензије ОЕБС и амбасадорка Улрика Фунеред, председавајућа Сталног савета ОЕБС и стална представница Шведске при ОЕБС.

 

<дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон ландсцапе">