Представници хрватског Повјеренства за одлучивање о сукобу интереса у посети Aгенцији

AСК 17.11.2021.

принт
Представници Повјеренства за одлучивање о сукобу интереса Републике Хрватске, на челу са председницом Наташом Новаковић, боравили су у дводневној студијској посети Aгенцији за спречавање корупције, са циљем размене информација, искуства и добре праксе у области спречавања корупције.

 

У уводном делу, директор Aгенције Драган Сикимић и председница Повјеренства Наташа Новаковић разговарали су о примени превентивних механизама, као и изазовима у раду, оценивши досадашњу сарадњу изузетно успешном.

У оквиру тематских састанака, учесници су дискутовали о сукобу интереса, етици и интегритету, пријави и провери имовине јавних функционера, као и међународној сарадњи.

Договорено је и да се наставак сарадње двеју институција реализује кроз планирање и припрему заједничких активности на међународном нивоу, поготово у оквиру рада Мреже институција за спречавање корупције (НЦПA).

 

<дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон портраит">
 
<дд class="wп-цаптион-теxт галлерy-цаптион">Сикимић и Новаковић <дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон ландсцапе">
 
<дд class="wп-цаптион-теxт галлерy-цаптион">Састанак представника Повјеренства и Aгенције <дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон портраит">
 
<дд class="wп-цаптион-теxт галлерy-цаптион">Сикимић и Новаковић