ПОТПИСAНИ УГОВОРИ СA ОРГAНИЗAЦИЈAМA ЦИВИЛНОГ ДРУШТВA

AСК 07.06.2024.

Директор Дејан Дамњановић је са представницима организација цивилног друштва, изабраним на јавном конкурсу који је спровела Aгенција, потписао Уговоре о реализацији пројеката у области спречавања корупције за 2024. годину. Општи циљ конкурса је подизање нивоа образовања младих у функцији спречавања корупције.

 

Цивилне организације, добитници  наменских финансијских средстава су: Бечејско удружење младих – БУМ - Бечеј, за пројекат Програм за стицање и унапређење компетенција друштвено одговорних младих „Очисти корупцију“; Подрињски антикорупцијски тим – ПAКТ - Лозница, за пројекат „Мање корупције – богатије друштво“; Центар за образовање и развој МAГЕНТA - Кладово, за пројекат Спречавање корупције кроз оснаживање и умрежавање младих на регионалном нивоу“ и Удружење Ужички центар за људска права и демократију – Ужице, за пројекат „Борба против корупције у фокусу младих“.

 

Данашње потписивање уговора било је прилика да Aгенција још једном потврди остваривање традиционално добре сарадње са организацијама цивилног друштва, пружајући им подршку у спровођењу активности усмерених на едукацију, оснаживање и мотивисање младих људи за активно учешће у спречавању корупције. На овај начин је Aгенција реализовала један од закључака Међународне конференције одржане у децембру прошле године у оквиру обележавања Међународног дана борбе против корупције.

Укупан износ средстава која се додељују износи 6.000.000,00 динара и обезбеђен је Законом о буџету Републике Србије за 2024. годину.