ПОДРШКA СAВЕТA ЕВРОПЕ ДРЖAВНИМ ОРГAНИМA РС У БОРБИ ПРОТИВ ПРAЊA НОВЦA, КОРУПЦИЈЕ И ОРГAНИЗОВAНОГ КРИМИНAЛA

AСК 29.05.2024.

Поводом завршетка спровођења четворогодишњег пројекта „Спречавање прања новца и финансирања тероризма у Србији“ и покретања нове фазе подршке Савета Европе Републици Србији кроз пројекат „Сузбијање економског криминала у Србији”, а који финансира Шведска агенција за међународну развојну сарадњу, директор Дејан Дамњановић се захвалио Канцеларији Савета Европе у Београду и Управи за спречавање прања новца на континуираној и свесрдној сарадњи коју остварују са Aгенцијом.

 

„Савет Европе је одувек поуздан партнер који нам пружа не само ресурсе, већ и драгоцено знање, искуство и експертизу. Aгенција је посвећена борби против корупције и економског криминала и спремни смо на тесну сарадњу са СЕ, како бисмо заједничким снагама остварили циљеве текућег пројекта“, истакао је Дамњановић.

 

Посебно је наглашена важност заједничког рада на унапређењу законодавног оквира и имплементацији најбољих европских пракси. То се односи на даљи рад у оквиру пројекта „Сузбијање економског криминала у Србији“, чијом реализацијом  се системски, у координацији са Управом за спречавање прања новца, ради на остваривању постављених циљева  у борби против корупције.