ОТВОРЕНA ПОДРУЧНA ЈЕДИНИЦA У КРAГУЈЕВЦУ

AСК 14.03.2024.

У Крагујевцу, у згради Градске управе, отворена је Подручна јединица Aгенције. Ово је прво званично отварање једне од три подручне јединице ван седишта у Београду.

Присутним званицама и гостима обратили су се директор Дејан Дамњановић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, који су истакли значај непосредног приближавања надлежности Aгенције крагујевачким јавним функционерима, грађанима, организацијама цивилног друштва и локалним медијима.

„Овим чином желимо да остваримо још снажније спровођење наших надлежности, да делујемо максимално превентивно, тако да као крајњи исход постигнемо да јавни функционери буду особе са пуним личним и професионалним интегритетом“, нагласио је директор Дамњановић.

Градоначелник Дашић је овим поводом изјавио: „Град Крагујевац је увек имао одличну сарадњу са Aгенцијом за спречавање корупције у релизацији низа активности и пројеката за едукацију запослених и представника невладиног сектора. Крагујевац је данас први град у Србији у коме се отвара Подручна канцеларија и уверен сам да ћемо бити добри домаћини“.

После званичног отварања, чланови Већа Aгенције, Градског већа Крагујевца и директор Aгенције са сарадницима, посетили су Спомен-парк „Крагујевачки октобар", положили венац на споменик и одали пошту крагујевачким жртвама II светског рата, које почивају у Шумарицама. У Спомен парку засађено је стабло пријатељства - симбол живота и снажне везе међу људима.