ДОНAЦИЈA ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ AГЕНЦИЈИ ЗA СПРЕЧAВAЊЕ КОРУПЦИЈЕ

AСК 08.03.2024.

Делегација Европске уније у Србији у оквиру пројекта „ЕУ за подршку владавини права“, чији је циљ допринос унапређењу система владавине права као и техничких капацитета у Републици Србији, а у складу са добром праксом и стандардима ЕУ, донирала је вредну ИТ опрему за складиштење, чување и архивирање докумената Aгенције.

Испорука донације у висини од 12.085.173,61 динара, предвиђена је Споразумом о донацији ИТ опреме који је закључен између Aгенције и Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), задужене за имплементацију овог пројекта. 

Вредност опреме којом Европска унија даје немерљив допринос раду Aгенције огледа се у успостављању боље стабилности система и доступности података и сервиса. Поред тога што мења дотрајалу опрему за рад са подацима, ова опрема омогућава боље руковање подацима, те поуздан рад Aгенције. Коначно, инфраструктурном компонентом пројекта покривају се потребе система  складиштења и базе података за наредних седам година.

Ова донација и пратећи Споразум још једно су у низу сведочанстава о посвећености ЕУ и Aгенције да квалитетном сарадњом и међусобном подршком постижу планиране циљеве у домену спречавања корупције.