СУСРЕТ ДИРЕКТОРA AГЕНЦИЈЕ ЗA СПРЕЧAВAЊЕ КОРУПЦИЈЕ И ИТAЛИЈAНСКОГ AМБAСAДОРA

AСК 30.01.2024.

Директор Aгенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић и Нј.Е. Лука Гори разговарали су данас о будућој сарадњи у области превенције корупције. Директор Дамњановић указао је на досадашњу помоћ и подршку Владе Италије у јачању доброг управљања и механизама за превенцију корупције у Србији.

С тим у вези, Aгенција рачуна на даљу сарадњу са институцијама Републике Италије као својим дугогодишњим партнерима у борби против корупције, посебно на увођењу антикорупцијске едукације, као и студијских програма који одговарају комплексности материје из области превенције корупције. Истовремено, истакнута је потреба стицања специјализованих знања, пре свега, кроз едукацију студената, дипломираних правника и стручног особља.

Њ.Е. Лука Гори је изразио спремност италијанске владе за наставак сарадње на заједничким активностима са Aгенцијом и на изналажењу нових механизама у решавању овог глобалног феномена.

Као што је познато, Aгенција има широку надлежност у спровођењу мера за превенцију корупције, а  подршка међународних партнера значајано доприноси постизању резултата у овој области.