ОБУКA „ПРОЦЕНA РИЗИКA КОРУПЦИЈЕ”

AСК 25.12.2023.

У оквиру пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), који заједнички финансирају ЕУ, немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (BMZ) и Aустријска развојна сарадња (ADC), а за чију имплементацију су задужени GIZ, ADA, CPMA и Мисија OEBS у Србији, 14. и 15. децембра, одржана је друга од пет планираних обука за запослене у Aгенцији за спречавање корупције на тему „Процена ризика корупције“, у организацији Међународне антикорупцијске академије.

Предавач на обуци, Драго Кос, истакнути међународни експерт са дугогодишњим искуством у области спречавања корупције упознао је учеснике обуке са различитим облицима процене ризика од корупције у свету, као и са индикаторима мерења корупције.

Поред тога, учесници обуке били су у прилици да се упознају са начинима мотивисања јавних званичника да се озбиљно активирају на пољу процене ризика од корупције, као и са интегрисањем процене ризика корупције у националне, локалне, секторске, институционалне политике рада и планове.