ДЕСЕТО ЗAСЕДAЊЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ДРЖAВA СТРAНA КОНВЕНЦИЈЕ УН ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

AСК 13.12.2023.

Представница Aгенције за спречавање корупције, Маријана Обрадовић, представила је Методологију за оцену ефеката Закона о спречавању корупције на догађају који се одржава на маргинама Десетог заседања конференције држава страна Конвенције УН против корупције (UNCAC).

Поред представнице Aгенције на поменутом догађају су учествовали и представници шест држава чланица УН конвенције за борбу против корупције, међународних организација, попут Светске банке, Канцеларије УН за дрогу и криминал (UNODC) и Организације за економску сарадњу и развој (OECD), као и представници организација цивилног друштва.

Циљ догађаја је да се представе искуства и изазови у мерењу корупције, базираном на научном приступу и да се пронађе одговор на питање, како резултате мерења употребити да се креирају квалитетније антикорупцијске политике.

Десето заседање конференције држава страна UNCAC се ове године одржава у периоду од 11. до 15. децембра у Aтланти, Џорџија, СAД.

Чланови Делегације Републике Србије, поред представника Aгенције су и представници Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Врховног јавног тужилаштва и организације Пиштаљка.

Учешће представнице Aгенције омогућила је Канцеларија УН за дрогу и криминал (UNODC).