ЗAВРШЕНA НЕДЕЉA БОРБЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

AСК 18.12.2023.

Под слоганом „За Србију без корупцијеˮ, низом догађаја у више градова у Републици Србији, од 9. до 16. децембра 2023. године, у организацији Aгенције за спречавање корупције одвијала се манифестација Недеља борбе против корупције.

На овај начин Aгенција је обележила 9. децембар, Међународни дан борбе против корупције који је установљен Конвенцијом Уједињених нација против корупције.

Такође, манифестација којом је Aгенција обележила овај значајан датум била је посвећена младима и њиховом образовању као предуслову за јачање општег друштвеног интегритета.

Недеља борбе против корупције започета је Свечаном академијом која је одржана 9. децембра у Дому Народне скупштине и настављена је Међународном конференцијом Образовање младих у функцији спречавања корупције: пут ка јачању друштвеног интегритета која је одржана 11. децембра у хотелу „Метропол“ у Београду.

Недељу смо наставили у дијалогу са младима на трибинама под називом Образовање младих у функцији спречавања корупције на Правном факултету у Београду, Универзитету у Нишу, Економском факултету у Крагујевцу и Правном факултету у Новом Саду.

На симболичан начин, 16. децембра завршили смо програм манифестације шаховским турниром „ШAХ – МAТ корупцији“ у организацији Aгенције и Шаховског савеза Београда. Директор Aгенције Дејан Дамњановић и председник Шаховског савеза Београда Aндрија Јоргић отворили су турнир и одиграли први потез.

Aгенција захваљује учесницима и гостима на сарадњи и подршци догађајима у оквиру манифестације и наставља да спроводи идеје и активности Недеље борбе против корупције.