Одржана обука за представнике покрајинских секретаријата

AСК 17.12.2021.

У сарадњи са Службом за управљање људским ресурсима Владе AП Војводине, представници Aгенције за спречавање корупције одржали су обуку на тему „ИИИ циклус израде и спровођења плана интегритета 2021-2024. године“ за 16 представника покрајинских секретаријата.

Циљ ове обуке био је да се присутнима представи важност израде планова интегритета као превентивног антикорупцијског механизма и његовог ефикасног спровођења. У складу са тим,  Драгана Крунић, шеф Одсека за планове интегритета и анализу ризика од корупције презентовала је појам, значај и сврху израде плана интегритета. Посебан акценат стављен је идентификовање и процену ризика од корупције, као и на одабир адекватних мера побољшања у ризичним радним процесима.

Полазницима обуке је представљена и ИТ апликација, а посебна пажња посвећена је улози, значају и конкретним задацима координатора и радне групе у изради и спровођењу планова интегритета.

ИИИ циклус израде и спровођења плана интегритета обухвата око 3000 институција које до 31. јануара 2022. године имају обавезу да у електронску апликацију поставе одлуку о одређивању координатора и одлуку о формирању радне групе, као и да свим запосленима омогуће да одговоре на питања из упитника који се односи на ризичне области: етика и лични интегритет, управљање кадровима, управљање јавним финансијама и ИТ безбедност.