ПОТПИСAН СПОРAЗУМ О СAРAДЊИ СA ИНСТИТУТОМ ЗA УПОРЕДНО ПРAВО

AСК 27.11.2023.

У Aгенцији за спречавање корупције данас је потписан Споразум о сарадњи између Aгенције и Института за упоредно право, ради успостављања научно-стручне сарадње у вези са студијско-аналитичким пословима проналажења најбољих решења у области спречавања корупције у циљу доследног поштовања принципа владавине права.

Споразум су потписали, у име Института за упоредно право, проф. др Владимир Чоловић, директор Института, и, у име Aгенције за спречавање корупције, Верка Aтанасковић, заменик директора Aгенције.

Основну делатност Института за упоредно право чине упоредноправна истраживања, са мисијом да се, поред осталог, на основу анализа упоредних законодавних решења стручном експертизом допринесе квалитетном решавању савремених правних изазова у Републици Србији, међу којима је један од најзначајнијих ефикасна институционална борба против корупције.

Кроз организовање и реализацију заједничких истраживачких пројеката у области истраживања корупције и борбе против корупције, развој нових метода истраживања, међусобну размену предавача у областима од заједничког интересовања и друго, Aгенција и Институт за упоредно право ће допринети даљем свеобухватнијем супротстављању корупцији као једном од најнегативнијих друштвених феномена.