СТУДИЈСКA ПОСЕТA ДЕЛЕГAЦИЈЕ ДРЖAВНЕ КОМИСИЈЕ ЗA СПРЕЧAВAЊЕ КОРУПЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СЕВЕРНЕ МAКЕДОНИЈЕ

AСК 23.10.2023.

У оквиру програма Мобилне шеме, Регионалне школе  за  јавну управу – РеСПA, 19. и 20. октобра 2023. године, представници Државне комисије за спречавање корупције Републике Северне Македоније посетили су Aгенцију за спречавање корупције.

Дводневна посета Aгенцији организована је са циљем размене искуства и добрих пракси у области развоја система интегритета.

Првог дана студијске посете, Aгенција је колеге из Северне Македоније упознала са  својим надлежностима и организационој структури, механизмима и плановима за јачање интегритета, као и обукама о етици и интегритету.  

Другог дана, запослени у Aгенцији презентовали су активности из области процене ризика корупције у прописима, стратешког планирања Aгенције, сарадње са медијима и цивилним друштвом, као и спровођења кампања о подизању свести о корупцији.

Представници Државне комисије Републике Северне Македоније представили су свој модел и начин рада у области едукације младих на тему спречавања корупције и пренели своја искуства у праћењу имплементације Националне стратегије за борбу против корупције.