AГЕНЦИЈA ПОДРЖAЛA ЈОШ ЈЕДAН ПРОЈЕКAТ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВA У ОБЛAСТИ СПРЕЧAВAЊA КОРУПЦИЈЕ

Цивилно друштво 13.06.2023.

Директор Aгенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић, након спроведеног јавног конкурса, донео је одлуку о финансијској подршци пројекту „Aнализа ризика од корупције у прописима јединица локалне самоуправе“ који је поднела организација цивилног друштва Транспарентност Србија.

На овогодишњем конкурсу, чији је циљ развој и јачање интегритета и побољшање организације, ефикасности и ефективности рада органа јавне власти, учествовало је шест организација цивилног друштва.  Предлози пројеката били су усмерени на анализу коруптивних ризика у општим актима које доносе јединице локалне самоуправе, према Методологији за процену ризика од корупције у прописима  коју је донела Aгенција.

Aгенција непрекидно ради на унапређивању механизама, услова и облика сарадње са цивилним друштвом, као важним стратешким партнером државе у борби против корупције. Организацијама цивилног друштва континуирано пружа финансијску и нефинансијску подршку на транспарентан, праведан, одговоран и недискриминативан начин како би се успоставило подстицајно окружење за њихов развој и јачање.

Од свог оснивања Aгенција је спровела петнаест јавних конкурса, путем којих је подржала 30 пројеката у укупној вредности од 46.110.214,46 динара.