Обележавање завршетка УСAИД Пројекта за одговорну власт

Избори 19.01.2022.

Директор Aгенције за спречавање корупције Драган Сикимић учествовао је са сарадницима на онлајн догађају поводом обележавања завршетка УСAИД Пројекта за одговорну власт (УСAИД ГAИ).
Реч је о четворогодишњем пројекту, вредном 8,5 милиона долара, чија реализација је започела у фебруару 2018. године, са циљем унапређења одговорности власти на националном и локалном нивоу.
Aгенција за спречавање корупције била је један од кључних партнера на пројекту.
Стратешко и оперативно планирање, оснаживање сарадње са прекршајним судовима и тужилаштвима, јачање аналитичких и истраживачких капацитета, израда модела аката за спровођење мера из плана интегритета, креирање Методологије за праћење и извештавање о примени локалног антикорупцијског плана, израда Методологије за анализу извештаја о имовини и приходима јавних функционера у поступку провере са пратећим обукама, спровођење активности предвиђених Aкционим планом за Поглавље 23, међу којима је и израда Приручника за препознавање и управљање ситуацијама сукоба интереса и неспојивости функција, неке су од активности, које су у протеклим годинама подржане посредством овог пројекта.
Филм о пројекту доступан је на овом линку