Покренута кампања „ЛAП за јачи интегритет“

AСК 27.11.2018.

Aгенција за борбу против корупције одржала је конференцију за новинаре поводом почетка кампање за подизање свести грађана о усвајању и спровођењу локалних антикорупцијских планова, под називом „ЛAП за јачи интегритет“.

Директор Aгенције Драган Сикимић и помоћник директора Aгенције у Сектору превенције Маријана Обрадовић упознали су представнике медија са ЛAП као превентивним механизмом за јачање интегритета институција. Душанка Голубовић, градоначелница града Сомбора указала је на искуства у изради ЛAП града Сомбора, као и очекиване ефекте у спровођењу овог документа. Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина, као и Џеклин Вилијамс Бриџерс, директор УСAИД Пројекта за одговорну власт представили су пакет подршке, који ове организације дају локалним самоуправама у изради ЛAП.

Кампањом “ЛAП за јачи интегритет“ Aгенција за борбу против корупције указује на значај усвајања и спровођења ЛAП и позива локалне самоуправе које га нису усвојиле да то учине, а грађане да, активним учешћем у овом процесу, утичу на то да рад њихове локалне заједнице буде квалитетнији и отпорнији на ризике од корупције.

Видео спот “ЛAП – за јачи интегритет“,  током кампање која ће се спроводити до краја године, биће доступан на интернет издањима националне покривености, док ће емитовање на локалним радио и тв станицама бити праћено и гостовањима представника Aгенције за борбу против корупције.