Потписан Протокол о сарадњи са француском Aгенцијом за борбу против корупције

AСК 02.11.2018.

Директор Aгенције за борбу против корупције Републике Србије Драган Сикимић и заменик директора Aгенције за борбу против корупције Републике Француске Жерар Бегранже потписали су Протокол о сарадњи у области превенције и борбе против корупције.

Директор Сикимић нагласио је да ће Протокол омогућити размену добрих пракси, спровођење заједничких активности, као и унапређење механизама превенције корупције и режима интегритета у јавном сектору. Изразио је и захвалност амбасадору Републике Француске Фредерику Мондолонију на значајној подршци у успостављању сарадње са француским антикорупцијским телима у контексту европских интеграција Републике Србије.

Заменик директора француске Aгенције Бегранже истакао је да је Протокол резултат заједничког рада двеју Aгенција, као и потврда добрих односа Републике Србије и Републике Француске. Указао је и на значај међународне сарадње и размене искустава, мишљења и информација, посебно имајући у виду транснационални карактер корупције.

Поред представника Aгенције за борбу против корупције и Aмбасаде Републике Француске, потписивању су присуствовали и представници Министарства унутрашњих послова, Министарства правде и Републичког јавног тужилаштва Републике Србије.