Циклус обука: „Спречавања сукоба интереса и контроле имовине и прихода функционера“

AСК 20.04.2018.

Aгенција за борбу против корупције у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја у оквиру пројекта „Превенција и борба против корупције“ (ИПA 2013.) организује циклус обука у више градова и општина у Србији почев од марта 2018. године, на тему: „Спречавања сукоба интереса и контроле имовине и прихода функционера“. Циљ обуке је да се обезбеди функционерима и запосленима у образовању и васпитању да имају неопходне способности и знања за праћење, разумевање и примену законске регулативе и актуелних релевантних прописа.

Прва од дванаест предвиђених обука одржана је у Чачку, 28. марта 2018. године, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању. Обуци је присуствовало 43 директора и секретара школа и предшколских установа из Моравичког управног округа.

Најава обука за април:

– Нови Пазар, 25.04.2018. године са почетком у 11 часова у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, ул. Санџачке дивизије бб.

– Ужице, 26.04.2018. године са почетком у 11 часова у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, ул. Немањина 52.

У наредном периоду биће организовано још осам обука у следећим градовима: Ниш (две обуке), Крушевац, Врање, Лесковац, Крагујевац, Нови Сад, Шабац и Панчево.