Састанак директора Aгенције са британским амбасадором

AСК 27.03.2018.

Директор Aгенције за борбу против корупције Драган Сикимић састао се са амбасадором Велике Британије Денисом Кифом и другим секретаром за политичка, економска и трговинска питања у Aмбасади Велике Британије Домиником Нилом.

Како је нагласио амбасадор Киф, Велика Британија посвећена је пружању подршке Републици Србији у унапређењу владавине права и борбе против корупције, у складу са преговарачким поглављем 23, као и јачању сарадње са британским институцијама у овој области. Указао је и на предстојећи Самит земаља Западног Балкана, који ће у оквиру британског председавања Берлинским процесом, бити одржан 9. и 10. јула у Лондону и обухватиће, између осталог, области превенције и борбе против корупције, транспарентности, јавних набавки, сукоба интереса и заштите узбуњивача.

Директор Сикимић захвалио се на подршци Велике Британије у процесу спровођења реформи у Републици Србији, као и европских интеграција. Истакао је значај сарадње свих релевантних институција на националном и међународном нивоу. Лондонски самит је, како је додао, још једна од могућности јачања борбе против корупције, која је неодвојива од економског развоја земље и унапређења повољног пословног окружења.

На састанку је закључено и да ће Велика Британија наставити да пружа подршку Aгенцији кроз инструменте техничке помоћи, развијање професионалних мрежа као и унапређење постојећих облика сарадње.