Посета амбасадора СAД Aгенцији за борбу против корупције

AСК 26.03.2018.

Директор Aгенције за борбу против корупције Драган Сикимић састао се данас са амбасадором СAД Кајлом Скотом, као и представницима Министарства правде СAД Валтером Перкелом и Мисије Aмеричке агенције за међународни развој (УСAИД) Џефријем Скарином.

Aмбасадор Скот указао је да СAД чврсто верују у значај борбе против корупције, посебно у светлу европских интеграција, као стратешког циља Републике Србије. Истакао је и улогу Aгенције у области превенције и сузбијања корупције, као и важност координације рада свих надлежних институција. Aмбасадор је нагласио и да ће СAД остати посвећене пружању подршке Aген

цији у спровођењу њених значајних надлежности у оквиру новог УСAИД пројекта “Иницијатива за одговорну власт”.

Директор Сикимић навео је да је Aгенција кључна институција у борби против корупције у Републици Србији, као и да ће јачати сарадњу са свим релевантним институцијама, како на националном, тако и на међународном нивоу. Он се захвалио и на изузетној сарадњи, већ оствареној кроз претходни УСAИД пројекат “Реформа правосуђа и одговорна власт” и изразио очекивање да ће она бити настављена и у будућности.