Непримерен и недоличан говор

AСК 02.02.2018.

Према расположивим информацијама из медија, одборник Скупштине општине Кула, Драгутин Медојевић, је на седници од 30. јануара 2018. године, везано за иницијативу Aгенције за борбу против корупције за разрешење Перице Видекањића са функције председника општине, изјавио: “Џукелама не треба бранити да лају, то им је посао“.

Председник општине Кула Перица Видекањић је, како преносе Вечерње новости, рекао: “… а то да ли Aгенција доноси праве одлуке и какви људи седе у тој агенцији, нећу о томе да расправљам“…

Од показане некултуре, много је горе непоштовање ауторитета државних институција нарочито када је реч о људима који су носиоци јавних функција.

Функционери, органи, установе, као и други субјекти који су предмет рада Aгенције за борбу против корупције, по правилу се повинују актима које доноси Aгенција а мишљења и препоруке Aгенције се поштују.

У погледу изјава датих током седнице Скупштине општине Кула, Aгенција ће затражити копију записника, чим буде усвојен, а након тога ће предузети адекватне мере у складу са уставом и законом.