Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније

AСК 05.12.2022.

Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније, организовани у оквиру Пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права),  настављени су у периоду од 28. новембра  до 1. децембра 2022. године, у просторијама Aгенције за спречавање корупције. Састанцима су присуствовали представници Сектора за сарадњу са медијима и цивилним друштвом, Сектора за правне послове, Сектора за превенцију и јачање интегритета, Сектора за сукоб интереса и  питања лобирања и Сектора за спољне послове и стратешки развој.

На састанцима су разматране теме које се односе на  едукацију, подизање свести о штетности  корупције и комуникацију. Презентовани су правни оквир за едукацију на тему превенције корупције, алати које Специјална истражна служба Литваније користи за едукацију, принципи, циљне групе ка којима су усмерене активности за подизање свести као и примери из Литваније. 

Други део мисије био је посвећен стратешкој комуникацији у области борбе против корупције, где су презентовани циљеви, основни принципи, најчешће коришћене праксе екстерне комуникације, као  и важност и најбоље праксе интерне комуникације.

Током састанака дискутовано је и  разматране су могућности усвајања и прилагођавања презентованих алата и принципа за подизање свести о штетности корупције систему у Србији.

Aутор фотогафија: Никола Ружичић