Напредна обука о сукобу интереса

Пројекти 30.05.2017.

Aгенција за спрецавање корупције ће 30. Маја 2017. године, у  Италијанском институт за културу одржати обуку о прикупљању и анализи података у финансијским истрагама, у којој ће учествовати запослени у Aгенцији и представници Прекршајног суда у Београду, Прекршајног апелационог суда, Републичког јавног тужилаштва, Управног суда и Савета за борбу против корупције. Тема обуке је сукоб интереса вс. неспојивост функција; врсте сукоба интереса; креирање политика у овој области; алати који се користе за решавање сукоба интереса и неспојивости функција; управљање сукобом интереса и неспојивошћу функција; анализа случаја сукоба интереса – Румунија, Италија и Србија; недостаци и делотворност режима сукоба интереса и неспојивости функција – осврт на примере из Србије и земаља чланица ЕУ, итд.


Место и датум одржавања: Италијански институт за културу, 30. мај 2017. године

Учесници: запослени у Aгенцији и представници Прекршајног суда у Београду, Прекршајног апелационог суда, Републичког јавног тужилаштва, Управног суда и Савета за борбу против корупције.

Обрађене теме: сукоб интереса вс. неспојивост функција; врсте сукоба интереса; креирање политика у овој области; алати који се користе за решавање сукоба интереса и неспојивости функција; управљање сукобом интереса и неспојивошћу функција; анализа случаја сукоба интереса – Румунија, Италија и Србија; недостаци и делотворност режима сукоба интереса и неспојивости функција – осврт на примере из Србије и земаља чланица ЕУ, итд.