Напредна обука о контроли имовине и прихода

Пројекти 22.09.2017.

Aгенција за спрецавање корупције ће 22. Септембра 2017. године, у  Италијанском институт за културу одржати обуку о прикупљању и анализи података у финансијским истрагама, у којој ће учествовати запослени у Aгенцији за борбу против корупције и представници Високог савета судства, Републичког јавног тужилаштва, Првог, Другог и Трећег Основног јавног тужилаштва, Прекршајног суда у Београду, Прекршајног апелационог суда, Управног суда, Министарства унутрашњих послова, Пореске управе, Управе за спречавање прања новца, Републичког геодетског завода, Aгенције за привредне регистре, Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности . Тема обуке је значај пријаве имовине и прихода; режим пријављивања; административна и кривична истрага; предуслови за делотворно вођење административне истраге; лична и институционална одговорност, која произлази из административне истраге; главни извори доказа у административним истрагама; истражни кораци неопходни за верификацију тачности пријављене имовине и прихода; врсте санкција, које могу бити изречене, итд.

Место и време одржавања: Италијански институт за културу, 22. септембар 2017. године

Учесници: запослени у Aгенцији за борбу против корупције и представници Високог савета судства, Републичког јавног тужилаштва, Првог, Другог и Трећег Основног јавног тужилаштва, Прекршајног суда у Београду, Прекршајног апелационог суда, Управног суда, Министарства унутрашњих послова, Пореске управе, Управе за спречавање прања новца, Републичког геодетског завода, Aгенције за привредне регистре, Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности .

Обрађене теме: значај пријаве имовине и прихода; режим пријављивања; административна и кривична истрага; предуслови за делотворно вођење административне истраге; лична и институционална одговорност, која произлази из административне истраге; главни извори доказа у административним истрагама; истражни кораци неопходни за верификацију тачности пријављене имовине и прихода; врсте санкција, које могу бити изречене, итд.