Одржана трибина организована поводом новог Закона о финансирању политичких активности и надлежностима Aгенције током избора

Цивилно друштво 01.02.2022.

Први пут је у организацији Aгенције за спречавање корупције одржана трибина којој су заједно присуствовали, разговарали и питали представници политичких субјекта, НВО и медија а поводом новог Закона о финансирању политичких активности и његове примене као и о надлежностима које Aгенција за спречавање корупције има током изборног процеса.
Будућим учесницима у изборној трци објашњене су њихове обавезе а представници медија и НВО поставили су мноштво занимљивих питања – о висини дозвољеног прилога физичких и правних лица политичким субјектима, преко дозвољене висине поклона, обележавања рекламног материјала и санкцијама. Представница Министарства финансија Весна Јефтић појаснила је и одговарала на питања која су се тицала кредита и зајма за заинтересоване политичке субјекте које могу добити на годишњем нивоу као и о институцији јемства.
Испред Aгенције говорили су помоћник директора Душан Јеличић из Сектора за финансирање политичких активности и његове колегинице Aлмира Медуњанин и Лариса Милановић. Трибину је модерирала помоћница директора Маја Петровић из Сектора за сарадњу са медијима и цивилним друштвом.