Учешће представнице Сектора за медије и цивилно друштво у радној групи за израду Aкционог плана за спровођење Стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва за пе

Цивилно друштво 11.03.2022.

Представница Сектора за сарадњу са медијима и цивилним друштвом Aгенције за спречавање корупције Ђурђица Сучевић учествује, у својству члана посебне радне групе, на консултацијама и састанцима у вези са израдом Aкционог плана за спровођење Стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Републици Србији за период од 2022-2023. године. Носилац ових активности је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, а радну групу чине представници државних органа и организација цивилног друштва. Већина чланова ове радне групе је током прошле године учестовала у изради ове Стратегије, коју је почетком ове године усвојила Влада Републике Србије.

Први састанак посебне радне групе одржан је у петак 11. марта 2022. године с почетком у 11.00 часова у Палати Србија. На састанку су чланови радне групе изнели примедбе и предлоге на први нацрт Aкционог плана, те су се договорили да се сви предлози доставе и у писаном облику носиоцу активности.

По усвајању примедби и предлога нови нацрт Aкционог плана за период 2022-2023. ће бити дистрибуиран свим чланова на мишљење, а потом ће се ставити и на консултације и јавну расправу.Рок за израду Aкционог плана се ближи крају (почетком априла), па је договорено да се убрзају активности, ради успешне реализације истог.