Представници Aгенције на ОЕБС Форуму о спречавању корупције

AСК 16.06.2020.

 

Представници Aгенције на ОЕБС Форуму о спречавању корупције

 
Представници Aгенције за борбу против корупције, на челу са директором Драганом Сикимићем, учествују на Другом припремном састанку 28. Форума економске и димензије заштите животне средине Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОЕБС). Дискусија је усмерена на унапређење безбедности, стабилности и економског раста спречавањем и борбом против корупције кроз иновације, повећану транспарентност и дигитализацију.
У уводном обраћању директор Сикимић нагласио је да је један од кључних предуслова успеха у спровођењу механизама спречавања корупције међународна сарадња и изградња стратешких партнерстава. Додао је и да Мисија ОЕБС у Србији подржава Aгенцију од оснивања посредством ангажовања признатих стручњака, обука за запослене и програма усавршавања у области спречавања и борбе против корупције.
Скуп су отворили амбасадор Томас Гремингер, генерални секретар ОЕБС-а, амбасадор Игли Хасани, председавајући Сталним саветом ОЕБС-а, Ли Јонг, генерални директор Организације Уједињених нација за индустријски развој и Паола Северино, специјални представник председавајућег ОЕБС-ом за борбу против корупције. Састанак се одржава у виртуелном формату, у оквиру председавања Aлбаније ОЕБС-ом.