ОЕБС конференција о борби против корупције у дигитално доба

AСК 08.07.2020.

 

ОЕБС конференција о борби против корупције у дигитално доба

 

Представници Aгенције за борбу против корупције, предвођени директором Драганом Сикимићем, учествовали су на конференцији Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОЕБС) под називом: „Добро управљање и борба против корупције у дигитално доба: јачање принципа транспарентности, интегритета и одговорности“.
У оквиру панела о утицају борбе против корупције и унапређења доброг управљања на безбедност, стабилност и економски раст, директор Aгенције Драган Сикимић говорио је о међузависности механизама превенције корупције, јачања интегритета и економског развоја, као и повезаности корупције, прања новца и транснационалног организованог криминала. Истакао је и важност изградње поверења у институције путем делотворног, одговорног и транспарентног управљања.
Виртуелну конференцију, која је одржана у оквиру албанског председавања ОЕБС-ом, отворили су Еди Рама, председник Владе Републике Aлбаније, Томас Гремингер, генерални секретар ОЕБС-а и Етилда Ђонај, министарка правде у Влади Републике Aлбаније