Начин подношења Извештаја о трошковима изборне кампање

AСК 29.07.2020.

 
Обавештавају се политички субјекти да Извештаје о трошковима изборне кампање достављају путем новог апликативног софтвера.
Извештаји се подносе путем wеб линка хттп://www.ацас.рс/аwф/#/логин пријавом на кориснички налог добијен од Aгенције путем имејла, уносом података у wеб форми, а према раније објављеном  Упутству .
Позивају се политички субјекти који су учествовали у изборној кампањи а још увек немају кориснички налог да доставе Aгенцији на мејл финансирање.пс@ацас.рс следеће податке: 1) назив политичког субјекта; 2) имејл адресу; 3) име и презиме овлашћеног лица и број телефона; 4) место и адресу политичког субјекта и 5) веб сајт политичког субјекта.
Сви политички субјекти који су учествовали у изборној кампањи, дужни су да Aгенцији поднесу извештај о трошковима изборне кампање, у року од 30 дана од дана објављивања коначних резултата. Рок за достављање извештаја о трошковима изборне кампање за изборе за народне посланике у Народну скупштину Републике Србије истиче 04. августа 2020. године. Рок за достављање извештаја о трошковима изборне кампање за изборе за посланике у Скупштину AП Војводине истиче 01. августа 2020. године.