У току Друга овогодишња обука за лобистедине

Лобирање 02.04.2021.

Представници Aгенције спроводе другу од укупно шест обука за лобисте, колико ће их организовати у овој години. Обука се одржава у Палати Србија, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Десет полазника, будућих лобиста, током дводневне обуке биће поучено о лобирању, правима и обавезама учесника у активности која је у Републици Србији већ две године и законски уређена. Обука подразумева и проверу знања кандидата, који након успешно положеног теста стичу услов за упис у Регистар лобиста.

До сада је у овом регистру, за чије вођење Aгенција има искључиву надлежност, уписано 26 лобиста. Ова лица имају могућност да као регистровани лобисти учествују у процесу доношења закона и других прописа.

Термини наредних обука објављени су у Календару активности на интернет презентацији Aгенције, а заинтересована физичка и правна лица захтеве могу поднети електронским путем, најкасније десет дана пре датума одржавања обуке.

<дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон ландсцапе">
 
<дд class="wп-цаптион-теxт галлерy-цаптион">2. обука за лобисту <дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон ландсцапе">
 
<дд class="wп-цаптион-теxт галлерy-цаптион">Палата Србија – обука