Одржана радионица „Лобирање у Србији – искуства и изазови“

Лобирање 22.04.2021.

Aгенција за спречавање корупције организовала је Радионицу  „Лобирање у Србији – искуства и изазови“. Циљ одржавања прве од четири планиране радионице за 2021. годину,  је размена искустава, утисака и изазова учесника у лобирању током примене Закона о лобирању.
На позив Aгенције, радионици су присуствовали лобисти, заступник привредног друштва уписаног у Регистар правних лица која обављају лобирање, јавни функционери, као и представници приватног сектора. Верка Aтанасковић помоћник директора у Сектору за сукоб интереса и питања лобирања, у уводној речи представила је резултате рада Aгенције у примени Закона о лобирању и истакла, да је у периоду од почетка примене овог закона, Aгенција одржала седам обука за лобисту које је похађало и успешно завршило 82 учесника. У регистре лобиста, које води Aгенција, до сада је уписано 30 физичких и два правна лица која обављају лобирање.
Учесници радионице су исказали задовољство због организовања овог вида састанка и прилике да на једном месту међусобно, и у сарадњи са Aгенцијом, размене искуства и истакну идеје за даље кораке у имлементацији Закона о лобирању. Наглашена је потреба да се у наредном периоду ради на позитивној кампањи, ради подизања свести о лобирању као антикорупцијском алату и законитој активности, како у јавности, тако и међу свим кључним учесницима друштва, односно представницима домаћих и страних компанија и њихових комора, државним службеницима, а нарочито међу јавним функционерима.
Радионица је, уз поштовање свих епидемиолошких мера, организована у просторијама Палате Србија где ће се 13. и 14. 05. 2021. године, одржати и нова Обука за лобисте.

 

<дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон ландсцапе">
 
<дд class="wп-цаптион-теxт галлерy-цаптион">Лобисти <дл class="галлерy-итем"> <дт class="галлерy-ицон ландсцапе">
 
<дд class="wп-цаптион-теxт галлерy-цаптион">Лобисти размена искустава