Одржана панел дискусија о финансирању политичких странака у Србији

Агенција донела нови Правилник о посматрачима изборне кампање
25/01/2016
Панел – 26. јануар 2016.
27/01/2016

Одржана панел дискусија о финансирању политичких странака у Србији

print
DSC01773Данас је у Палати Србија одржана панел дискусија под називом „Финансирање политичких странака у Србији – ефекти контроле“ у организацији Агенције за борбу против корупције, уз подршку Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт USAID и Мисије ОЕБС у Србији.

На панелу су као уводничари говорили: Татјана Бабић, директорка Агенције за борбу против корупције, Петер Буркхард, шеф Мисије ОЕБС у Србији и Гордон Дугуд, заменик шефа мисије Амбасаде САД.

У панелу о ефектима примене прописа који регулишу финансирање политичких активности говорили су Радослав Сретеновић, председник Државне ревизорске институције, Маријана Трифуновић – Стефановић из Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт USAID, а Извештај о финансирању политичких субјеката у 2014. години представила је Катарина Клара Дакић, помоћница директора у Сектору за контролу финансирања политичких активности.

У панелу о контроли финансирања политичких активности из перспективе политичких субјеката, организација цивилног друштва и медија говорили су: Верољуб Арсић, потпредседник Народне скупштине Републике Србије из Српске напредне странке, Владимир Гоати, председник Транспарентности Србија, Ђорђе Вуковић, програмски директор ЦЕСИД и Зоран Гавриловић, директор Бироа за друштвена истраживања.

Сажетак о Извештају о финансирању политичких субјеката у 2014. години можете преузети овде.

Извештај о финансирању политичких субјеката у 2014. години у целини можете преузети овде.

Галерија