Obaveštenje političkim subjektima o podnošenju godišnjeg finansijskog izveštaja do 15. aprila 2021. godine

U toku Druga ovogodišnja obuka za lobiste
02/04/2021
Predstavnici Agencije na konstitutivnom sastanku GOPAC
12/04/2021

Obaveštenje političkim subjektima o podnošenju godišnjeg finansijskog izveštaja do 15. aprila 2021. godine

print
Agencija za sprečavanje korupcije obaveštava političke subjekte koji imaju predstavnike u predstavničkim telima i registrovane političke stranke da je, u skladu sa odredbom člana 28. stav 1. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, rok za podnošenje godišnjeg finansijskog izveštaja za 2020. godinu, kao i izveštaja o prilozima i imovini, uz prethodno pribavljeno mišljenje ovlašćenog revizora, do 15. aprila 2021. godine.

Godišnji finansijski izveštaj se obavezno podnosi preko sistema za elektronsko podnošenje izveštaja (veb forma obrasca) i u pisanoj formi (štampanjem elektronskog obrasca).
Izveštaji se podnose putem veb linka http://www.acas.rs/awf/#/login prijavom na korisnički nalog dobijen od Agencije putem imejla, unosom podataka u veb formi.

Pozivaju se politički subjekti koji još uvek nemaju korisnički nalog da dostave Agenciji na mejl finansiranje.ps@acas.rs sledeće podatke: 1) naziv političkog subjekta; 2) imejl adresu; 3) ime i prezime ovlašćenog lica i broj telefona; 4) mesto i adresu političkog subjekta i 5) veb sajt političkog subjekta.

Istovremeno, Agencija obaveštava političke subjekte da je u vezi sa podnošenjem Godišnjeg finansijskog izveštaja i Izveštaja o troškovima izborne kampanje održana onlajn obuka 6. aprila 2021. godine, i da se video zapisi sa prezentacijama nalaze na YouTube kanalu Agencije.