OTVORENA PODRUČNA JEDINICA U NIŠU

ASK 27.03.2024.

U Nišu, u ulici Generala Milojka Lešjanina br. 26, zvanično je, posle Kragujevca, otvorena druga Područna jedinica Agencije van sedišta u Beogradu.

Prisutne goste i zvanice pozdravili su direktor Dejan Damnjanović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, i izrazili zadovolјstvo  mogućnošću približavanja nadležnosti Agencije javnim funkcionerima, građanima, organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima Nišavskog upravnog okruga.

„Otvaranje Područne jedinice Agencije za sprečavanje korupcije okupilo nas je danas kako bismo ozvaničili ovaj poseban trenutak koji simbolizuje zajedništvo, saradnju i postizanje želјenog uspeha u prevenciji korupcije. Nastojimo da se bolјe povežemo, da razmenimo ideje i iskustva, i da posvećeno radimo na unapređenju našeg društva i bolјoj budućnosti svih nas“, naglasio je direktor Damnjanović. 

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da svaki institucionalni iskorak iz Beograda prema gradovima u drugim delovima Srbije predstavlјa svojevrsno ohrabrenje građanima o jednakim mogućnostima i šansama za razvoj i napredovanje. U Nišu postoje dve veoma važne institucije – Agencija za sprečavanje korupcije i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koje, navela je Sotirovski, podsećaju ili opominju i u službi su zakonitosti,  javnosti i jačanja demokratskih potencijala društva u celini.

U okviru protokola tog dana, delegacija Agencije posetila je jedan od najznačajnijih spomenika srpske istorije „Ćele kulu“, a u parku na Trgu Kralјa Aleksandra zasađeno je stablo prijatelјstva.