Završna konferencija IPA 2013 projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“

Obaveza dostavljanja evidencije poklona javnih funkcionera do 01. marta 2021.godine
17/02/2021
OBAVEŠTENJE O NAREDNIM OBUKAMA ZA LOBISTE
23/02/2021

Završna konferencija IPA 2013 projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“

print
Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dragan Sikimić govorio je na međunarodnoj konferenciji „Institucionalni kapaciteti Republike Srbije u sprečavanju i borbi protiv korupcije“, kojom je obeležen završetak IPA 2013 projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“.
Direktor Sikimić istakao je značaj podrške, koju su Agenciji pružili Evropska unija i projektni tim na sprovođenju brojnih aktivnosti, kao što su jačanje stručnih i tehničkih kapaciteta Agencije; priprema za nove nadležnosti u smislu nadzora nad strateškim dokumentima; sprovođenje aktivnosti iz Revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23; obuke za obveznike Zakona o sprečavanju korupcije; podizanje svesti različitih ciljnih grupa o štetnosti korupcije; izrada analiza u domenu uvođenja novih instituta u javnu upravu Republike Srbije i mnoge druge.
U uvodnom delu učesnicima su se obratili Maja Popović, ministar pravde u Vladi Republike Srbije, Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije i Zagorka Dolovac, republički javni tužilac.
Projekat je finansirala Evropska unija sa više od četiri miliona evra, a glavni korisnici bili su Ministarstvo pravde i Republičko javno tužilaštvo.