Завршна конференција IPA 2013 пројекта „Превенција и борба против корупције“

Обавеза достављања евиденције поклона јавних функционера до 01. марта 2021.године
17/02/2021
ОБАВЕШТЕЊЕ О НАРЕДНИМ ОБУКАМА ЗА ЛОБИСТЕ
23/02/2021

Завршна конференција IPA 2013 пројекта „Превенција и борба против корупције“

print
Директор Агенције за спречавање корупције Драган Сикимић говорио је на међународној конференцији „Институционални капацитети Републике Србије у спречавању и борби против корупције“, којом је обележен завршетак IPA 2013 пројекта „Превенција и борба против корупције“.
Директор Сикимић истакао је значај подршке, коју су Агенцији пружили Европска унија и пројектни тим на спровођењу бројних активности, као што су јачање стручних и техничких капацитета Агенције; припрема за нове надлежности у смислу надзора над стратешким документима; спровођење активности из Ревидираног Акционог плана за Поглавље 23; обуке за обвезнике Закона о спречавању корупције; подизање свести различитих циљних група о штетности корупције; израда анализа у домену увођења нових института у јавну управу Републике Србије и многе друге.
У уводном делу учесницима су се обратили Маја Поповић, министар правде у Влади Републике Србије, Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније и Загорка Доловац, републички јавни тужилац.
Пројекат је финансирала Европска унија са више од четири милиона евра, а главни корисници били су Министарство правде и Републичко јавно тужилаштво.