Izabran zamenik direktora Agencije

Priboj – Izbori za odbornike
25/06/2012
Sektor za operativne poslove
15/07/2010

Izabran zamenik direktora Agencije

print
Direktor Agencije za borbu protiv korupcije, Tatjana Babić, izabrala je juče Vladana Joksimovića (41) za svog zamenika. Joksimović će funkciju zamenika direktora obavljati počev od 1. aprila 2013. godine.
Vladan Joksimović je diplomirao 1997. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Beogradskom centru za ljudska prava i advokatskoj praksi, a zatim je gotovo deset godina radio kao pravni savetnik u kancelariji Saveta Evrope u Beogradu. Do nedavno je radio u kancelariji za ljudska i manjinska prava kao savetnik direktora.
Usavršavao se u oblasti prava EU i ljudskih prava, a završio je i Diplomatsku akademiju.

Kao predavač je učestvovao na mnogim domaćim i međunarodnim forumima koji su za temu imali vladavinu prava i međunarodno pravo ljudskih prava. Autor je i urednik više stručnih članaka i knjiga o primeni međunarodnih standarda u nacionalnom zakonodavstvu i praksi.
Joksimović je izabran na konkursu koji je raspisao direktor Agencije 1. februara 2013. godine na koje se prijavilo ukupno 17 kandidata. Odbor Agencije je predložio tri kandidata za uži izbor nakon čega je direktor izabrala Vladana Joksimovića.