За друштвене промене потребна је промена на личном нивоу

Енглески језик у изради
30/04/2012
Листа о постојању одговорности за одмазду према узбуњивачима
27/03/2014

За друштвене промене потребна је промена на личном нивоу

Foto_Centar
print

Заменик директора Агенције за борбу против корупције Владан Јоксимовић говорио је у уторак, 3. децембра, у хотелу „Зира“, на конференцији „Значај етике и интегритета у српском друштву“ коју је организовао Центар за промоцију етике и интегритета уз подршку Агенције за борбу против корупције.

Јоксимовић је нагласио да су стубови борбе против корупције репресија и превенција. „Превенција подразумева, као у медицини, учење и мењање понашања како би се болест спречила, а ако се болест јави и лечи, онда превенција подразумева и повремене контроле како би се спречило њено распламсавање.“, рекао је Јоксимовић и додао да када не би било Агенције и других независних тела не би било никога да се бави превенцијом корупције.

На панелу је говорио и један од најпознатијих узбуњивача, Мајкл Вудфорд, који је открио корупцију у компанији „Олимпус“, због чега је добио отказ.

Конференцији су присуствовали и шеф делегације Европске уније у Србији Њ.Е. Мајкл Девенпорт, Ненад Поповић заменик председника Народне скупштине Републике Србије, Срђан Мајсторовић в.д. директора Канцеларије за европске интеграције, представници антикорупцијског тима Министарства енергретике, цивилног друштва и стручне јавности.

Фото: Владимир Гогић – All right reserved