Uspešna saradnja Agencije i IFES-a

IFES obuka
26/02/2020
Potpisan Sporazum o naučno-stručnoj saradnji sa Institutom društvenih nauka
27/02/2020

Uspešna saradnja Agencije i IFES-a

print
  Drugog dana obuke koju vodi dr Magnus Ohman, ekspert u oblasti promocije demokratskih vrednosti i uključivanja građana u nadzor izbornih procesa iz Međunarodne fondacije za izborne sisteme IFES, učesnike je pozdravio i direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić.
Govoreći o važnosti ulaganja u stručne kapacitete zaposlenih izrazio je zadovoljstvo što je IFES partner Agencije u trenutku kada očekujemo raspisivanje parlamentarnih i lokalnih izbora.
Od posmatrača i centralnih koordinatora ovlašćenih da u ime Agencije za borbu protiv korupcije prate političku promociju učesnika u predstojećem izbornom procesu očekuje se da ovu aktivnost sprovedu objektivno i kvalitetno.
Priznati svetski stručnjak i direktor češke Kancelarije IFES, dr Ohman, pohvalio je metode i sistem rada Agencije kao i izuzetnu spremnost zaposlenih u Agenciji da prihvate preporuke sa obuke u vezi sa unapređenjem pojedinih oblasti u postupku monitoringa. Postojanje obostrane želje za proširenjem saradnje Agencije i Fondacije rezultiraće novim susretima i obukama.