Успешна сарадња Агенције и IFES-a

IFES обука
26/02/2020
Потписан Споразум о научно-стручној сарадњи са Институтом друштвених наука
27/02/2020

Успешна сарадња Агенције и IFES-a

print
  Другог дана обуке коју води др Магнус Охман, експерт у области промоције демократских вредности и укључивања грађана у надзор изборних процеса из Међународне фондације за изборне системе IFES, учеснике је поздравио и директор Агенције за борбу против корупције Драган Сикимић.
Говорећи о важности улагања у стручне капацитете запослених изразио је задовољство што је IFES партнер Агенције у тренутку када очекујемо расписивање парламентарних и локалних избора.
Од посматрача и централних координатора овлашћених да у име Агенције за борбу против корупције прате политичку промоцију учесника у предстојећем изборном процесу очекује се да ову активност спроведу објективно и квалитетно.
Признати светски стручњак и директор чешке Канцеларије IFES, др Охман, похвалио је методе и систем рада Агенције као и изузетну спремност запослених у Агенцији да прихвате препоруке са обуке у вези са унапређењем појединих области у поступку мониторинга. Постојање обостране жеље за проширењем сарадње Агенције и Фондације резултираће новим сусретима и обукама.