Рад Агенције препознатљив грађанима Србије

Избори за посланике у Скупштини АП Војводине
22/06/2012
Рашка – Избори за одборнике
22/06/2012

Рад Агенције препознатљив грађанима Србије

print

Агенција за борбу против корупције изражава задовољство поводом данас представљеног Истраживања јавног мњења које изражава став грађана према корупцији. Између осталог у истраживању се наводи да чак 41% испитаника сматра да ће се ниво корупције у наредној години смањити, као и да Агенција за борбу против корупције из циклуса у циклус међу грађанима Србије постаје све препознатљивија. У овом моменту чак 77% грађана Србије тврди да је упознато са радом овог тела, што је најбољи резултат од његовог оснивања.

„Будући да је истраживањем сразмерно обухваћена полна, образовна и старосна репрезентативност узорка имамо разлога да верујемо да смо својим радом допринели да се код грађана врати поверење у рад институција. Наставићемо да радимо преданије, поступаћемо једнако према свима и заступати интересе свих грађана те очекујем да ће системска борба против корупције у најскорије време дати још боље резултате“, каже директор Агенције, Татјана Бабић.

У истраживању се још наводи да се упоредо са растом препознатљивости Агенције бележи и благи раст оних који верују у њене могућности и жељу да се бори против корупције.

Пето истраживање реализовали су Програм за развој Уједињених нација у Србији и Центар за слободне изборе и демократију на територији Републлике Србије.