Учешће Агенције на првој Међународној недељи свести о преварама у Србији

Позив заинтересованој јавности за достављање коментара на Нацрт методологије за израду процене утицаја мера предузетих са циљем смањења корупције у рањивим областима
16/11/2020
Директор Агенције предавач на међународној обуци о сузбијању корупције
18/11/2020

Учешће Агенције на првој Међународној недељи свести о преварама у Србији

print
Агенција за спречавање корупције учествовала је на првој Међународној недељи свести о преварама у Србији и тако дала допринос значају ове теме. Догађај у организацији Deloitte-а има за циљ отварање дијалога о темама попут финансијског криминала, превара и корупције, превенцији и последициама, али и изазовима и трендовима у борби против њих.
Због епидемиолошке ситуације, централна конференција одржана је онлине.

Помоћник директора у Сектору за контролу финансирања политичких активности, Катарина Павичић изјавила је том приликом да су финансијске преваре и корупција глобални проблеми који се не могу занемарити. “Они представљају велики ризик за све организације, биле да су оне јавне, приватне или непрофитабилне. Један сегмент рада Агенције за спречавање корупције, односно контрола финансирања политичких активности подразумева поређење података из финансијских извештаја политичких субјеката са подацима који су прибављени из различитих извора, односно база података”. Павичић је такође истакла да се запослени у Агенцији континуирано усавршавају, како би могли да одговоре новим пословним трендовима и побољшањима у технологији, те да ће, у том контексту, стечена знања на обуци ACFE допринети ефикасности и ефективности рада.