U susret izborima 2012.

Kanjiža – Izbori za odbornike
20/06/2012
Kladovo – Izbori za odbornika
20/06/2012

U susret izborima 2012.

anaslovna
print

Početkom marta, Agencija za borbu protiv korupcije, organizovala je dva dvodnevna seminara pod nazivom „U susret izborima 2012“, namenjen novinarima i urednicima elektronskih i štampanih medija Srbije, sa ciljem da se upoznaju sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata.

Na seminarima, u Vršcu i Zlatiboru, predstavljena je uloga i aktivnosti Agencije u nadgledanju i kontroli finansiranja političkih aktivnosti, kao i koncept mreže posmatrača u toku predstojeće izborne kampanje.

Foto galerija

Predavači su bili Zoran Stojiljković, predsednik Odbora Agencije, Čedomir Čupić, član Odbora, Ivana Petrin, Ana Arsenijević i Ksenija Mitrović iz Agencije za borbu protiv korupcije, kao i Dženifer Bruner, nekadašnji državni sekretar države Ohajo, SAD, koja je predstavila američka iskustva u uspostavljanju kontrole i razotkrivanju zloupotreba.

Učesnici su imatli priliku da se upoznaju sa različitim aspektima političke korupcije, teorijskim konceptima lične i profesionalne etike, ali i da iskustveno, putem aktivnog učenja, učestvuju u psihosocijalnim radionicama, spoznaju značaj profesionalne odgovornosti.

Obuke su održane uz podršku USAID, Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast.