У 2014. години 51 тренер за етику и интегритет у јавном сектору

References in the text of the Draft Law on Amendments to the Law on Higher Education
11/07/2014
Model Law on the Law on the Anti-corruption Agency
11/05/2015

У 2014. години 51 тренер за етику и интегритет у јавном сектору

print
Тим Одељења за едукације, кампање и сарадњу са цивилним друштвом Агенције за борбу против корупције одржао је четврти тренинг за тренере, овога пута за запослене у локалној самоуправи, јавним предузећима и управном округу са територије Града Крагујевца, који ће у институцијама у којима су запослени бити задужени за едукацију о етици и интегритету у јавној администрацији. Петодневну обуку, одржану од 8. до 12. децембра, успешно је завршило 12 будућих тренера. Обука је организована уз подршку УНДП.

Обука је реализована у оквиру спровођења мера из Акционог плана за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције за период од 2013. до 2018. Једна од мера је да се, изменом Закона о Агенцији за борбу против корупције, сви функционери и запослени у јавној администрацији на територији Републике Србије обавежу да похађају обуку о етици и интегритету. Да би ова мера била остварена, Агенција спроводи едукације представника институција јавног сектора који ће изводити једнодневне обуке о овој теми за запослене у тим институцијама.

Тиме је у току 2014. године едукован укупно 51 тренер и то на територијама градова: Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

Фото галерија