Трибине “Транспарентност, добро управљање и борба против корупције”

Избор за одборнике
18/06/2012
Одржана јавна расправа поводом Предлога закона о финансирању политичких активности
10/05/2011

Трибине “Транспарентност, добро управљање и борба против корупције”

neso_slika200
print

Серијом од 5 трибина у 5 градова и општина у Србији, Библиотекарско друштво Србије (БДС) остваривало је активности у оквиру свог пројекта „Транспарентност, добро управљање и борба против корупције“. Овај пројекат подржала је Међународна федерација библиотекарских асоцијација и институција (IFLA), у чијем истоименом Манифесту стоји: „Библиотеке би требало да подрже постојећа и будућа грађанска саветовалишта у организацији антикорупцијских невладиних организација, на начин да им пруже потребне информације, техничку подршку путем база података и све остало што, према стручној процени, сматрају важним“.

Трибине су, као вид едукације и континуиране кампање, организоване са циљем подизања свести грађана о штетности корупције. Одржане су у градским библиотекама у Београду 5. априла, Новом Саду 7. априла, Крушевцу 19. априла, Пожаревцу 28. априла и Нишу 10. маја.

Агенција за борбу против корупције подржала је пројекат БДС и на трибинама су гостовали чланови Одбора Агенције: Слободан Бељански, Зоран Стојиљковић, Злата Ђорђевић, Бранко Лубарда и Златко Минић.

Фото галерија