Studijska poseta francuskim antikorupcijskim telima

Borba protiv korupcije za napredak Jugoistočne Evrope
08/11/2019
Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sprečavanja i borbe protiv korupcije
14/11/2019

Studijska poseta francuskim antikorupcijskim telima

print
  Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, na čelu sa direktorom Draganom Sikimićem, boravili su u studijskoj poseti institucijama za borbu protiv korupcije Republike Francuske. Tom prilikom sastali su se sa najvišim predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije, Visokog organa za transparentnost u javnom životu, Revizorskog suda, Nacionalne komisije za račune izbornih kampanja i političko finansiranje, kao i Transparentnosti Francuske.
Reč je o uzvratnoj poseti Republici Francuskoj, nakon što su 2018. godine u Beogradu direktor Sikimić i zamenik direktora francuske Agencije za borbu protiv korupcije Žerar Begranže potpisali Protokol o saradnji u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije, koji predviđa razmenu dobrih praksi i unapređenje mehanizama prevencije korupcije i režima integriteta u javnom sektoru.
Organizovan je i sastanak predstavnika Agencije sa ambasadorkom Republike Srbije u Parizu Natašom Marić, a u sklopu pripremnih aktivnosti direktor Sikimić susreo se i sa ambasadorom Republike Francuske u Beogradu Žan Luj Falkonijem. Sa Delegacijom je u studijskoj poseti učestvovala i sudija za vezu Ambasade Republike Francuske u Beogradu Emanuel Legrand.