Студијска посета француским антикорупцијским телима

Борба против корупције за напредак Југоисточне Европе
08/11/2019
Потписан Меморандум о разумевању у области спречавања и борбе против корупције
14/11/2019

Студијска посета француским антикорупцијским телима

print
  Представници Агенције за борбу против корупције, на челу са директором Драганом Сикимићем, боравили су у студијској посети институцијама за борбу против корупције Републике Француске. Том приликом састали су се са највишим представницима Агенције за борбу против корупције, Високог органа за транспарентност у јавном животу, Ревизорског суда, Националне комисије за рачуне изборних кампања и политичко финансирање, као и Транспарентности Француске.
Реч је о узвратној посети Републици Француској, након што су 2018. године у Београду директор Сикимић и заменик директора француске Агенције за борбу против корупције Жерар Бегранже потписали Протокол о сарадњи у области превенције и борбе против корупције, који предвиђа размену добрих пракси и унапређење механизама превенције корупције и режима интегритета у јавном сектору.
Организован је и састанак представника Агенције са амбасадорком Републике Србије у Паризу Наташом Марић, а у склопу припремних активности директор Сикимић сусрео се и са амбасадором Републике Француске у Београду Жан Луј Фалконијем. Са Делегацијом је у студијској посети учествовала и судија за везу Амбасаде Републике Француске у Београду Емануел Легранд.