Систематски приступ у борби против корупције

Зубин Поток – Избори за одборнике
22/06/2012
Звечан – Избори за одборнике
22/06/2012

Систематски приступ у борби против корупције

sajtkonferencija
print
У организацији Транспарентност  – Србија и БИРН одржана је конференција „Систематски приступ у борби против корупције – Извештаји независних тела и Национална стратегија за борбу против корупције“. Конференција је подељена на две целине: у првом делу представљени су главни налази анализе садржаја годишњих извештаја независних тела за 2011. годину са становишта борбе против корупције, а у другом делу тема је била Нацрт нове Националне стратегије за борбу против корупције.

На скупу су говорили: Радослав Сретеновић, председник Државне ревизорске институције; Родољуб Шабић, Повереник за инфоемације од јавног значаја и заштиту података о личности; Татјана Бабић, директор Агенције за борбу против корупције; Гордана Стевановић, помоћник генералног секретара Заштитника грађана; Петар Петровић, председник Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу; Владимир Вучковић, члан Фискалног савета.
Конференцију је отворила Весна Ковач, потпредседник Народне скупштине РС.
Конференција је одржана уз подршку амбасаде Велике Британије и амбасаде Краљевине Холандије, чији су амбасадори поздравили скуп.